word studentlid

— vrijdag 4 september 2009, 16:42 | 6 reacties, praat mee

Embargoregeling ‘zwaar teleurstellend’

De Parlementaire Pers Vereniging (PPV) – waarbij zo’n kleine 200 parlementaire journalisten zijn aangesloten – is zwaar teleurgesteld over het besluit van het kabinet om de begrotingsstukken dit jaar pas om 15.15 uur op Prinsjesdag aan de pers beschikbaar te stellen. ‘Parlementair journalisten, en zeker degenen die op Prinsjesdag live uitzendingen op radio en tv moeten verzorgen, kunnen zich door dit besluit niet voldoende voorbereiden op hun werk omdat de tijd daarvoor domweg ontbreekt’, aldus voorzitter Jos Heijmans. Het zal van invloed zijn op de doorgaans kwalitatief hoogstaande berichtgeving van de parlementaire pers. Laatste wijziging: 4 september 2009, 18:56

Volgens de PPV sjoemelt het kabinet zelf met de regeling. Vorig jaar augustus maakten premier Balkenende en minister Bos van financiën op een apart belegde persconferentie bekend dat de btw-verhoging van 1 procent niet zou doorgaan.

Heijmans: ‘Een regelrechte schending van het embargo.’

De PPV pleit er net als vorig jaar voor het nieuws onmiddellijk bekend te maken en niet op te houden tot Prinsjesdag.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

6 reacties

Frank Westrus, 4 september 2009, 18:33

Zou het niet een fantastisch idee zijn dan ook de Prinsjesdag gewoon niet uit te zenden? Gezien het grote gebrek aan nieuws en aangeleverde achtergronden lijkt me dit een bijzonder zinvolle optie.

Frank, 4 september 2009, 19:28

Als zelfs een PPV-journalist het niet eens voor elkaar kan krijgen zo’n exemplaar te ontvangen via een van zijn connecties, dan zijn het toch geen goede journalisten?

denhaag24, 4 september 2009, 19:45

Heel goed besluit, is er weer ruimte om echte journalist te spelen en natuurlijk wel een beetje sneller werken en iets meer intellect en improvisatie vermogen. Karst vertelde toch ook niet 5 dagen van te voren aan de pers dat de Naald een paar krasjes ging krijgen en dat dit wereldnieuws zou worden.

Micha Kat, 5 september 2009, 22:47

“Het zal van invloed zijn op de doorgaans kwalitatief hoogstaande berichtgeving van de parlementaire pers.”

Wat is de bron van deze stelling? Volgens wie of wat is de kwaliteit van de berichtgeving van de parlementaire pers ‘doorgaans kwalitatief hoogstaand’? Zou tevens kunnen worden aangegeven wie of wat in deze zin is bedoeld met ‘de parlementaire pers’?

Dirk-Jan Donkers, 6 september 2009, 09:29

Het is wat vreemd, dat de uitzending van Prinsjesdag op deze manier wordt gekoppeld aan de begroting. Pas twee dagen later wordt door het kabinet gedebatteerd over de begroting. Er is nog steeds voldoende tijd voor de dames en heren van de pers om zich voor te bereiden op dit debat. De scoop, om als eerste te kunnen berichten over de inhoud van de begroting, is volstrekt onbelangrijk.

Martijn Wassenaar, 7 september 2009, 13:07

Volgens mij zijn het ook vaak de politici zelf die voortijdig uit de school klappen met informatie uit de troonrede. Krijgen die nu ook voortaan hun kopietje op Prinsjesdag zelf?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.