— donderdag 10 maart 2016, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Elsevier sluit online reactieformulier

Tijdschrift Elsevier heeft met de introductie van een nieuwe website besloten alle reactiemogelijkheden uit te schakelen. Een klassieke, analoge ingezonden brief blijft welkom, schrijft plaatsvervangend hoofdredacteur René van Rijckevorsel. Laatste wijziging: 10 maart 2016, 10:49

Hoewel er onder stukken van Elsevier online vaak driftig werd gereageerd, was dat zelden inhoudelijk en ook de kwaliteit van reacties liet te wensen over, aldus Van Rijckevorsel. Hij verwijst naar andere media waar reageren werd uitgeschakeld of is beperkt. “Het is altijd jammer als de goeden onder de kwaden moeten lijden”, stelt hij.

Het modereren van de reacties kostte veel tijd, bemoeilijkt door het feit dat reageren anoniem kon en strafmaatregelen zoals een blokkade van het ip-adres simpel omzeild kon worden. De redactie overweegt nu om reageren alleen voor daadwerkelijke abonnees open te stellen.

Reageren kon bij Elsevier sinds 2004, waardoor Van Rijckevorsel het sluiten van die optie als een nederlaag ervaart. Tegelijk is Elsevier nu verlost van een hoop negativisme, aldus de plaatsvervangend hoofdredacteur. “Dat straalde af op het imago van Elsevier, dat juist positief in het leven staat.”

Bekijk meer van

Elsevier

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.