data als kans

— donderdag 20 december 2012, 09:37

Einde voor twee Brabantse bladen

Twee Brabantse bladen verdwijnen. Het gaat om Brabant Cultureel, het 61 jaar oude tijdschrift over 'kunst, cultuur en literatuur in de breedste zin' en het Tijdschrift Brabants (9 jaar oud), een tijdschrift dat zich speciaal op het dialect richtte. Beide bladen krijgen geen subsidie meer en hadden te weinig abonnees. Net deze week meldt BN/De Stem dat ook bekend is geworden dat er in april volgend jaar een nieuw blad komt dat een doorstart van Brabant Cultureel had kunnen worden. Directeur Chris van Koppen van BKKC, een van de instellingen die in het blad wilde investeren, gaat verder nadat overleg tussen Brabant Cultureel en hem mislukten. Laatste wijziging: 20 december 2012, 12:01

Er komt een nieuwe hoofdredacteur, Stan van Herpen, een nieuwe redactie en geen redactiestatuut, aldus Camiel Hamans hoofdredacteur van Brabant Cultureel. Die analyse bestrijdt Van Koppen een beetje. “Ik heb ruim een ton bijeengebracht via instellingen, die wel voorwaarden verbinden aan hun bijdrage, ze willen invloed op het blad, bijvoorbeeld zelf een hoofdredacteur aanstellen en de inhoud bespreken. Dat was voor de redactie van Brabant Cultureel onbespreekbaar. Die redactie werkt met een redactiestatuut waarbij het bestuur heel weinig zeggenschap heeft over de inhoud van het blad. Het tijdschrift dat wij gaan maken heeft ook een onafhankelijke hoofdredacteur, maar die krijgt wel een format aangereikt en per nummer praten we mee over de inhoud.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.