— dinsdag 28 september 2021, 15:24 | 0 reacties, praat mee

Einde dreigt voor uitgever van voetbalbladen ELF en PANNA!

© Tom Bode Multimedia

UPDATE Het voortbestaan van de uitgever van het blad ELF Voetbal en PANNA! magazine wordt bedreigd door een schadeclaim van minstens 300.000 euro, meldt RTL Nieuws. Volgens curator Christiaan Donners ging zusterbedrijf Upton Park failliet door onbehoorlijk bestuur en is uitgever Van Munster Media Groep aansprakelijk voor de schade.

Uit een woensdag openbaar geworden vonnis blijkt dat de rechtbank de curator deze maand gelijk gaf. De rechtbank Gelderland in Arnhem oordeelt dat er bij Upton Park sprake is van onbehoorlijk bestuur, en dat de bestuurders aansprakelijk zijn voor de volledige schade in het faillissement. De precieze omvang van de schade moet nog worden vastgesteld.

De uitgever zegt in hoger beroep te gaan. Definitieve toekenning van de schadeclaim zou volgens de advocaat van de uitgever ‘verstrekkende en onomkeerbare gevolgen’ hebben. Het faillissement van de overige delen van de uitgever van de voetbalbladen Elf en PANNA! zou niet uitgesloten zijn. Meer bij RTL Nieuws

Update
In een reactie op Twitter laat eindredacteur Sander Berends weten dat het voortbestaan van ELF Voetbal en PANNA! magazine niet in gevaar is. Volgens Berends vallen beide bladen onder een andere tak dan die waar de rechtszaak om draait. Hij noemt de bladen springlevend.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.