PersVeilig

— vrijdag 27 november 2009, 09:02

Eerste MBO-journalist krijgt diploma

In Drachten is aan het ROC Friese Poort is aan Alexander Bakker het eerste diploma uitgereikt van de MBO-opleiding Journalistiek en Fotografie, een MBO-opleiding die in 2006 werd gestart. Het maakt Bakker de eerste afgestudeerde journalist op MBO-niveau. Mede dankzij eerdere werkervaring als freelancer bij Buijze Pers kon Bakker de opleiding versneld afronden. Zijn stages deed Bakker onder meer bij ochtendkrant Sp!ts en NOS Headlines. Bart Brouwers, hoofdredacteur Sp!ts en Bakkers stagebegeleider, verzorgde tijdens de diploma-uitreiking een lezing over de toegevoegde waarde van MBO'ers in de journalistiek. "Waar van een universitair geschoolde en - in iets mindere mate - een HBO’er vooral een onderzoekende rol verwacht mag worden, is het aan de MBO’er om op de eerste plaats recht voor zijn raap te beschrijven wat hij ziet. Het veldwerk: niet de dossiers in maar de straten op", aldus Brouwers. Laatste wijziging: 27 november 2009, 10:05

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.