— vrijdag 27 november 2009, 09:02

Eerste MBO-journalist krijgt diploma

In Drachten is aan het ROC Friese Poort is aan Alexander Bakker het eerste diploma uitgereikt van de MBO-opleiding Journalistiek en Fotografie, een MBO-opleiding die in 2006 werd gestart. Het maakt Bakker de eerste afgestudeerde journalist op MBO-niveau. Mede dankzij eerdere werkervaring als freelancer bij Buijze Pers kon Bakker de opleiding versneld afronden. Zijn stages deed Bakker onder meer bij ochtendkrant Sp!ts en NOS Headlines. Bart Brouwers, hoofdredacteur Sp!ts en Bakkers stagebegeleider, verzorgde tijdens de diploma-uitreiking een lezing over de toegevoegde waarde van MBO'ers in de journalistiek. "Waar van een universitair geschoolde en - in iets mindere mate - een HBO’er vooral een onderzoekende rol verwacht mag worden, is het aan de MBO’er om op de eerste plaats recht voor zijn raap te beschrijven wat hij ziet. Het veldwerk: niet de dossiers in maar de straten op", aldus Brouwers.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.