— vrijdag 29 maart 2013, 09:15

Eén app voor regionale omroepen

De regionale omroepen in Nederland komen later dit jaar met een gezamenlijke nieuwsapp voor mobiele telefoons en tabletten. Dat er aan zo'n stuk software werd gesleuteld was al bekend, maar nu is duidelijk dat de gecombineerde app voor mei op de rol staat. Tijdens een symposium rond apps en data in Hilversum onthulde Erik Hogeboom van RTV Noord meer details over de applicatie, bericht iPhoneclub. De app zal in grote lijnen baseren op al beschikbare individuele regio-apps en ook visueel overeenkomsten hebben. Volgens Gerson Veenstra van RTV Oost is de nog naamloze applicatie een opstap naar één overkoepelende applicatie. De diverse redacties kunnen in de komende update straks al wel onderwerpen in de applicatie laten verschijnen. Volgens Veenstra zijn de huidige regio-apps al 1,6 miljoen keer gedownload.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.