training eu starters

— maandag 17 december 2018, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Edwin Evers werd een beetje moe van het moeten

© Vincent Jannink

21 december is de laatste dag van het radioprogramma 'Evers staat op' met Edwin Evers. In een interview met het AD heeft hij het over de 21 jaar dat hij de populaire ochtendshow maakt en het vele moeten. Laatste wijziging: 17 december 2018, 09:05

Spontaniteit is volgens Evers het belangrijkste wapen van het programma. “Vaak bewaren we verhalen ook bewust. Ik kom bijvoorbeeld terug van vakantie, loop even voor 6 uur de studio binnen en dan vraagt niemand me hoe het was. Tot die microfoon aangaat. ‘Edwin man, hoe was je vakantie?!’ Zo gaat dat. Omdat we weten: alles moet echt en spontaan zijn. Het gebeurt nooit dat je ons een anekdote hoort vertellen die we stiekem al kennen. Je hoort ook nooit een gemaakte lach.”

Elke dag gaat zijn wekker om 04.00 uur. In eerdere interviews vertelde Evers door te gaan met zijn show zolang hij hetzelfde energieniveau behoudt. Het is niet dat dat is veranderd, maar: “weet je, het is geen lichamelijke vermoeidheid. Ik werd wel een beetje moe van al dat móeten. Dat je naar bed moet terwijl je zó graag die voetbalwedstrijd nog wilt zien.” [...] “Ik ben er een beetje naartoe gegroeid. De afgelopen jaren ontdekte ik tijdens vakanties steeds meer hoe heerlijk dat even niksdoen is. Ik voelde dat ik klaar was voor een ander leven. Dat programma is er altijd, dat is allang niet zwaar of moeilijk meer. Maar ik wil niet meer dat stramien van elke dag weer, dat harnas… Zo voelde het wel een beetje. Ik stop liever drie jaar te vroeg dan een half jaar te laat.”

De laatste uitzending van Evers zal een marathonuitzending van twaalf uur zijn en is vrijdag live te volgen op Radio 538, TV 538 en SBS6. Edwin Evers, Rick Romijn, Niels van Baarlen, Jelte van der Goot en Henk Blok blikken dan terug. Meer bij het AD (betaald, via Blendle)

Bekijk meer van

Evers staat op Edwin Evers

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.