— woensdag 21 augustus 2013, 11:19

EBU stopt met doorgifte ERT-signaal

De Europese koepelorganisatie European Broadcasting Union (EBU), dat alle Europese publieke omroepen vertegenwoordigt, stopt 21 augustus met het streamen van de Griekse staatsomroep ERT. Ook zullen de uitzendingen niet meer via satelliet te volgen zijn. De Griekse regering sloot in juni de omroep en ontsloeg alle medewerkers, in het kader van bezuinigingen. De EBU had begrip voor de bezuinigingen, maar protesteerde tegen het besluit om de omroep op te heffen. Omdat Nerit, de opvolger van de ERT, echter deze week begint stopt de EBU met het doorgeven van het ERT-signaal. UNI Global Union roept EBU op de uitzendingen niet te staken. Volgens de wereldwijde vakbondskoepel die regionale en nationale vakbonden verenigt, is het onduidelijk of de nieuwe omroep onafhankelijk kan opereren. UNI Global Union is inmiddels een petitie gestart om de EBU over te halen het ERT-signaal te blijven doorgeven.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.