Tegel Beeld en Geluid

— maandag 19 augustus 2013, 14:24

‘eBooks verdampen over de grens’

Universitair docent Jim O'Donell bezocht een conferentie in Singapore en had tientallen ebooks op zijn iPad geladen, gekocht via de Google Play boekenwinkel. In Singapore is Google Books echter niet actief, waardoor na een update van het bijbehorende programma alle boeken van de iPad verdwenen. Google mailen haalde niets uit, aldus O'Donell: pas al hij terug is in de Verenigde Staten, kan hij ze weer downloaden. In 2009 was er ook ophef, toen Amazon eigenhandig boeken van Kindle-lezers verwijderde. Ook toen werd een probleem met rechten aangevoerd als verdediging. Het is een scherpe herinnering dat elektronische boeken zo vluchtig zijn als de bits waaruit ze bestaan én dat digitaal rechtenbeheer bestaat omwille van de uitgevers - niet voor de welwillende consument. Meer bij 360 Magazine / BoingBoing

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.