— vrijdag 4 december 2015, 09:00 | 2 reacties, praat mee

DWDD mag eigen restaurant niet meer promoten

ANP KIPPA / Koen van Weel

Als televisieprogramma een restaurant beginnen en daar een kookboek aan ophangen, dat is volgens het Commissariaat van de Media geen probleem. Maar dat restaurant vervolgens blijven promoten in je eigen programma, dat mag niet. En dus mag er in De Wereld Draait Door (DWDD) geen redactionele aandacht meer zijn voor het 'Pop-Up Restaurant' dat het programma eerder deze week opende. Laatste wijziging: 4 december 2015, 10:19

Dat bevestigt kok Robert Kranenborg desgevraagd aan NRC Handelsblad. “We mogen niks meer zeggen op tv over het restaurant of het kookboek”, aldus de kok, die een eigen rubriek heeft in DWDD. Eerder al ontstond er ophef over het restaurant, dat enthousiast werd aangekondigd in het programma van Matthijs van Nieuwkerk. Zo stelde Tweede Kamerlid Kees Verhoeven (D66) dat de aandacht in DWDD zorgt voor oneerlijke concurrentie. “Stel je voor, je hebt net in de buurt een restaurant geopend en dan komt DWDD met een concurrent.”

De promotie die het DWDD-restaurant heeft ontvangen is volgens NRC onbetaalbaar voor andere restaurants die zich in de buurt van de Westergasfabriek bevinden. “Een STER-spotje rond een uitzending van DWDD kost in december tussen de 8.000 en 16.000 euro per 30 seconden”, rekent de krant voor. Meer bij NRC (betaald)

Bekijk meer van

De Wereld Draait Door

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Nicole Beaujean, 4 december 2015, 10:00

‘Bevestigd’??

Nick Kivits, 4 december 2015, 10:20

Haastige spoed, Nicole. Het is inmiddels rechtgezet. Bedankt voor je oplettendheid!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.