— woensdag 27 februari 2013, 14:20

Duitsland zwakt ‘Google-wet’ af

Een omstreden Duits wetsvoorstel dat vooral bedoeld lijkt om Google aan te pakken, wordt op het laatste moment waarschijnlijk afgezwakt. Aanstaande vrijdag vergadert het Duitse parlement over een aanpassing van de auteursrechtwetgeving. Het voorstel wil internetbedrijven die nieuws- en persberichten aggregeren verplichten om aan de orginele auteurs een licentievergoeding te betalen. Google ligt in Duitsland onder vuur vanwege de op aggregatie gebaseerde Google News-dienst. Uitgevers willen een deel van de advertentie-inkomsten die Google mede op basis van hun werk verdient. Google stelde dat het, indien het wetsvoorstel werd aangenomen, dat het in Google News niet langer naar Duitse bronnen zou verwijzen. In de nu te elfder ure aangekondigde wijziging zou een licentie niet nodig zijn voor korte tekstcitaten. Een voorgestelde toegestane lengte zou 160 tekens zijn - hetgeen Google nu al hanteert. Meer bij Spiegel Online

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.