— donderdag 2 oktober 2014, 13:15

Duitse vrijheidsprijs voor Greenwald

De Amerikaanse journalist Glenn Greenwald heeft de Duitse Geschwister-Scholl-Preis gewonnen, een vrijheidsprijs, ingesteld door de stad München, vernoemd naar Hans en Sophie Scholl. Deze broer en zus werden in februari 1943 doodgeschoten vanwege hun kritische houding tegenover het nazi-regime. Op 1 december krijgt Greenwald de prijs uitgereikt. De jury prijst de moed van Greenwald in de samenwerking met klokkenluider Edward Snowden. "Hij is daarmee een overtuigend actueel voorbeeld van een moedige, betrokken burger die, samen met anderen en zonder rekening te houden met persoonlijke nadelige effecten, bericht over het recht op privacy, vrijheid van meningsuiting, individuele vrijheid en reikwijdte van staatscontrole." Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. In 2007 won journaliste Anna Politkovskaja postuum de Scholl-prijs, een jaar nadat ze in Rusland was vermoord. Meer bij Süddeutsche Zeitung

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.