website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Driekoppige hoofdredactie Media bij VPRO

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op maandag 19 maart 2018, 16:00

Van links naar rechts: Stan van Engelen, Willem van Zeeland, Anouk Kamminga

Van links naar rechts: Stan van Engelen, Willem van Zeeland, Anouk Kamminga - © Merlijn Doomernik / VPRO

Nieuws Anouk Kamminga en Willem van Zeeland treden per 1 juni als hoofdredacteur in dienst van de VPRO. Samen met Stan van Engelen zullen zij de nieuwe driekoppige Hoofdredactie Media van de VPRO vormen.

De Hoofdredactie Media wordt verantwoordelijk voor alle programma’s van de VPRO, zowel voor radio, televisie als online. VPRO-directeur Lennart van der Meulen: “De opdracht van de nieuwe hoofdredactie Media is om het VPRO-programmapakket de komende jaren te vernieuwen en uit te breiden. We richten ons op de verdere verjonging van de VPRO en gaan, nog nadrukkelijk dan nu, ons publiek opzoeken op de plekken en platforms waar het zich bevindt.”

Anouk Kamminga (45) heeft als Hoofd TV bij CCCP veel ervaring met het begeleiden van jong talent. Haar komst betekent een stevige impuls voor de verdere verjonging van de VPRO. Eerder was zij gedurende vier seizoenen eindredacteur van 6pack, dat veel talenten (onder wie Sophie Hilbrand) voortbracht.

Willem van Zeeland (47), nu Hoofd Internet & Innovatie bij NTR, werkte al eerder bij de VPRO. Hier is hij verantwoordelijk voor onder meer NPO Focus en SchoolTV. Bij de VPRO was hij behalve eindredacteur van 3voor12 ook coördinator van de cultuurprogrammering.

Stan van Engelen is sinds 2000 werkzaam bij de VPRO, waar hij in 2012 Hoofdredacteur TV werd samen met Karen de Bok. Voor die tijd was hij eindredacteur van onder meer het VPRO-buitenlandprogramma Metropolis en het digitale kanaal Holland Doc. Hij begon zijn carrière bij de VPRO als webredacteur van De nieuwe wereld.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.