— donderdag 1 augustus 2013, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Doet Elsevier het Juist?

De woordspeling is misschien flauw, maar doet Elsevier er juist aan om met de maanduitgave Elsevier Juist te komen? Laatste wijziging: 5 augustus 2013, 15:52

Feit is dat de oplage terugloopt (van 140.000 in 1997 naar onder de 100.000 nu). Is het dan wijs om te investeren in het weekblad of om iets anders te proberen, bijvoorbeeld zoiets als NRC heeft gedaan met nrc.next? Elsevier kiest voor de NRC-aanpak. Met dezelfde redactie wordt een tweede titel in de markt gezet. Met een andere frequentie, bladformule en uiterlijk. Elsevier Juist is een mooi en verzorgd blad. Hoewel anders, wijkt de bladformule niet spectaculair af van die van het weekblad. De toon is duidelijk die van Elsevier, de inhoud bijna net zo praktisch. Het grootste verschil is de frequentie. En dat is misschien tegelijk het slimme. Lezers die een wekelijkse Elsevier te vaak ongelezen laten, kunnen zich wellicht vinden in het maandritme.

Elsevier Juist, 168 pagina’s, € 7,95. Eerste nummer € 4,95.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.