persmonitor_press_unlimited

— dinsdag 19 januari 2016, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Doek valt voor Tévé Media Group

Valerie Kuypers / ANP

Televisieproducent Tévé Media Group is failliet. Uit het eerste curatorenverslag van dochterbedrijf Tévé Holland, dat eind november al failliet ging, blijkt dat de producent van 'Het Zesde Zintuig' vorig jaar in zwaar weer terecht kwam.

“De markt op het gebied van de productie van televisieprogramma’s is de afgelopen jaren sterk veranderd doordat er grote internationale spelers op de markt zijn gekomen waardoor de concurrentiepositie van TV Holland als kleine producent moeilijker is geworden.” Dat leidde tot een “dramatisch slechte” orderportefeuille en achterstallige betalingen van salarissen en huur. Pogingen om de rechten op 21 programmaformats te verkopen, mislukten.

Tévé Media Groep begon in 1990 als eenmanszaak van televisiemaker Hans Dekker, bekend van de talkshows RUR en Catharine. In 2006 scoorde het bedrijf een hit met ‘Het Zesde zintuig’, waarin paragnosten het tegen elkaar opnemen.

Curator Jan Davids probeert de rechten van programma’s als ‘Het zesde zintuig’ en ‘Expeditie Poolcirkel’ te gelde te maken. Meer bij RTL Z

Bekijk meer van

Tévé Media Group

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.