— donderdag 7 juni 2012, 09:33

OM heeft Eyeworks en VUmc in het vizier

Het VU medisch centrum in Amsterdam en productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans worden verdacht van het schenden van het medisch beroepsgeheim. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt het productiebedrijf ook van het heimelijk maken van opnames. Het OM benadrukte dat beide bedrijven verdacht zijn, maar "dat betekent niet automatisch dat ook de leidinggevenden of werknemers verdacht zijn". Vorige week liet advocaat Peter Plasman, advocaat van mensen die ongevraagd zijn gefilmd, al weten dat er mogelijk een aantal verdachten is.

Van het programma werd in februari bekend dat tv-producent Eyeworks zonder toestemming patiënten had gefilmd in het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam. Gevolg was dat aangifte werd gedaan tegen het VUmc. Het programma werd eenmalig uitgezonden, maar door de commotie trok het ziekenhuis zich uiteindelijk terug. Het VUmc heeft inmiddels ook toegegeven dat er fouten zijn gemaakt.

Eyeworks, RTL en VUmc hebben uiteindelijk besloten om de gemaakte kosten van het programma te delen. Meer bij BNR

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.