Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 7 juni 2012, 09:33

OM heeft Eyeworks en VUmc in het vizier

Het VU medisch centrum in Amsterdam en productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans worden verdacht van het schenden van het medisch beroepsgeheim. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt het productiebedrijf ook van het heimelijk maken van opnames. Het OM benadrukte dat beide bedrijven verdacht zijn, maar "dat betekent niet automatisch dat ook de leidinggevenden of werknemers verdacht zijn". Vorige week liet advocaat Peter Plasman, advocaat van mensen die ongevraagd zijn gefilmd, al weten dat er mogelijk een aantal verdachten is. Laatste wijziging: 11 februari 2014, 17:14

Van het programma werd in februari bekend dat tv-producent Eyeworks zonder toestemming patiënten had gefilmd in het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam. Gevolg was dat aangifte werd gedaan tegen het VUmc. Het programma werd eenmalig uitgezonden, maar door de commotie trok het ziekenhuis zich uiteindelijk terug. Het VUmc heeft inmiddels ook toegegeven dat er fouten zijn gemaakt.

Eyeworks, RTL en VUmc hebben uiteindelijk besloten om de gemaakte kosten van het programma te delen. Meer bij BNR

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.