e learning nvj

— maandag 4 mei 2015, 09:05 | 1 reactie, praat mee

Doden bij cartoonwedstrijd met Wilders

Bij een cartoonwedstrijd in een voorstad van Dallas, Texas, waar cartoons van de profeet Mohammed werden getoond, zijn twee mensen doodgeschoten die het vuur openden op beveiligers. PVV-leider Wilders was een van de belangrijkste sprekers op het evenement. Hij had net het pand verlaten toen de schiertpartij begon. De mannen kwamen in een auto aanrijden en openden het vuur op een agent. De man raakte gewond, maar is buiten levensgevaar. Andere agenten schoten vervolgens de twee daders daarna dood. De omgeving van het gebouw in Garland werd door de politie afgegrendeld. Wilders liet in een reactie op Twitter weten dat hij meteen na zijn toespraak de bijeenkomst had verlaten. Laatste wijziging: 5 mei 2015, 09:14

Op de bijeenkomst van de omstreden anti-islamitische American Freedom Defense Initiative waren zo’n 200 mensen. Er werd een prijs van 10.000 dollar uitgereikt voor de beste Mohammed-cartoon. De organisatie had extra beveiligers ingehuurd.

De voorzitter, Pamela Geller, zei dat haar organisatie opkomt voor de vrijheid van meningsuiting. In een reactie op haar website schrijft Geller: “Dit is oorlog. Dit is oorlog om het vrije woord. Wat gaan we doen? Gaan we capituleren voor deze monsters?” “Ze waren duidelijk van plan een aanslag te plegen in de stijl van Charlie Hebdo”, zegt Geller.

In januari kwamen bij een aanslag op het Franse satirische weekblad twaalf mensen om het leven, onder wie enkele leden van de redactie. Meer bij de NOS / The Guardian / NY Times / The Daily Beast

 

Bekijk meer van

Geert Wilders

Praat mee

1 reactie

herman, 4 mei 2015, 14:50

Op naar de beste ‘Jezus-cartoons’, beetje kinderachtig allemaal en dan onder het motto van ‘vrije meningsuiting’, die helemaal niet bestaat, c.q. kan bestaan en al helemaal niet in het ‘Wilde Westen’ van de VS, Texas!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.