word studentlid

Training

Dit moet je weten over het schrijven voor internet - coachingscollege

4 oktober 2018, 13:00–17:00
Van Deysselhuis, De Lairessestraat 125, 1075 HH Amsterdam Laatste wijziging: 24 september 2018, 15:12

Als journalist of tekstschrijver word je steeds vaker gevraagd te schrijven voor een digitaal platform. Natúúrlijk zeg je ja, maar weet je wel waarop? Want hoewel het niet ingewikkeld is, vraagt het schrijven voor een website, community of hoe zo’n platform ook mag heten, wel een heel heel andere benadering.

Zo is bij het schrijven van je verhaal het al belangrijk om na te denken over de distributie ervan. Ofwel: hoe trek je de lezers erheen? Vinden ze je via Google of Facebook, of via andere social media-kanalen? Hoe maak je koppen? Hoe regel je beeld en hoe gebruik je zoekwoorden in je tekst maar zorg je wel dat deze leesbaar blijft?

Dit coachingscollege, georganiseerd door de sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond, is voor journalisten en tekstschrijvers met een schat aan ervaring in print, maar die beter beslagen ten ijs willen komen als ze opdrachten willen verwerven in de digitale markt. In een dag leer je de fijne kneepjes van schrijven voor digitaal.

Martine de Vente (1968) zal het college geven. Zij is zeker geen internethipster en te oud om zich millenial te noemen, maar snapt de digitale wereld wel heel goed. Ze werkt aan de succesvolle platforms Tishiergeenhotel.nl en de hyperlocal De Westkrant. Door die ervaring weet ze dat het uiteindelijk draait om een goed verhaal.

Voor meer informatie en om je aan te melden, ga naar https://freelancejournalisten.auteursbond.nl/agenda/event/4-oktober-schrijven-voor-internet/

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.