— woensdag 3 maart 2010, 14:16 | 0 reacties, praat mee

Diskwalificatie bij World Press Photo

De jury van de World Press Photo 2010 heeft Stepan Rudik (Oekraïne), derde prijs in de categorie Sports Features stories, gediskwalificeerd. Volgens directeur Michiel Munneke was er een klacht binnengekomen van de Oekraïnse federatie van fotografen over één foto in zijn serie over straatvechters in Kiev. Omdat de regels vorig jaar zijn aangescherpt vroeg de jury de RAW-gegevens op. De foto die was ingestuurd was een crop, wat volgens Munnik is toegestaan, alleen stond er in het originele materiaal ook nog een voet, die bij WPP was weggehaald. volgens de directeur 'ging dat de jury een stap te ver'. "In die acht jaar dat ik directeur ben is dit de eerste keer dat er iemand wordt gediskwalificeerd", aldus Munnik. Rudik is zijn prijs kwijt en zijn fotoreportage zal niet meer te zien zijn in de World Press Photo tentoonstelling. De vakjury wijst ook geen nieuwe prijswinnaar aan.Meer bij World Press Photo

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.