— woensdag 13 december 2017, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Discussietool Storify verdwijnt per mei 2018

In mei vorig jaar nam Adobe het bedrijf Livefyre over, dat onder meer reactiebeheer en andere online tools maakt. Journalisten kennen Livefyre vooral van Storify, waarmee de soms versplinterde discussies op Twitter tot coherente verhalen kunnen worden gesmeed. Adobe meldt dat het op 16 mei 2018 Storify in deze vorm opheft.

Door de verandering zal alle inhoud die ooit met Storify is aangemaakt verdwijnen. De website zal eveneens worden opgedoekt. Adobe maakt een nieuwe versie van het product, niet verrassend ‘Storify 2’ getiteld, dat onderdeel wordt van een nieuw softwareproduct. Wie materiaal wil veiligstellen moet dat voor 16 mei volgend jaar doen, aldus de end of life-pagina.

Journalisten en nieuwsorganisaties zijn overvallen door de aankondiging. Het is de zoveelste herinnering dat leunen op extern gereedschap je garantie tot de drempel geeft. Als om wat voor reden de dienst omvalt, betekent dat - vrij naar Wim T. Schippers -  een overnachting in Hotel de Aap.

Het duurde slechts een dag, maar de eerste plugin voor WordPress die min of meer hetzelfde doet als Storify is al gebouwd.

Bekijk meer van

Storify Adobe

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.