— woensdag 28 november 2018, 11:02 | 0 reacties, praat mee

Discovery Inc. overweegt komst naar Nederland in geval van Brexit

De Britse premier Theresa May bij de recente Brexit-top in Brussel | Jonas Roosens / ANP

Nu het moment van Brexit nadert en een onordelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie niet ondenkbaar, is de Amerikaanse zender Discovery van plan activiteiten naar Nederland te verplaatsen. Dat meldt zakensite Bloomberg op basis van bronnen dichtbij het proces.

Bij een harde breuk met de Europese Unie vervallen Britse uitzendlicenties voor het Europese vasteland. Mogelijk gaan dan zenders op zwart. Door in bijvoorbeeld Nederland uitzendlicenties te regelen wordt dat voorkomen.

Tegenover Bloomberg zegt een woordvoerster van het bedrijf achter dat er nog geen definitieve knopen zijn doorgehakt. Sommige werknemers zouden bij een no-deal Brexit naar Amsterdam verhuizen. Discovery heeft naast de gelijknamige zenders onder meer Animal Planet en Eurosport in het portfolio.

Discovery kan volgens Bloomberg ook besluiten om een van de andere bestaande Europese vestigingen uit te breiden. Meer bij Bloomberg

Bekijk meer van

Discovery Brexit

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.