— vrijdag 20 april 2012, 14:25 | 0 reacties, praat mee

Regeling directeur RNW onder de loep

UPDATE Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) zal heel kritisch kijken naar de vertrekregeling van de algemeen directeur van de Wereldomroep. Dat zei ze vrijdag na afloop van de ministerraad. Ook beroepsvereniging NVJ heeft in een brief de Raad van Toezicht van de Wereldomroep gevraagd opheldering te geven omtrent de berichtgeving over de regeling. Algemeen-directeur Jan Hoek van de Wereldomroep kan bij zijn vertrek meer dan één miljoen euro incasseren. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van bronnen binnen RNW. Zoals alle werknemers kan Hoek een beroep doen op het sociaal plan. Een berekening leert dat hij dan zo’n half miljoen euro mee kan krijgen. Maar Hoek heeft ook nog een aparte regeling. Bij zijn aanstelling als financieel directeur in 1995 is geregeld dat Hoek een premie kan krijgen bij onvrijwillig vertrek. Toen hij in 2005 algemeen directeur werd, is dat opnieuw vastgelegd door de toenmalige voorzitter van de raad van toezicht, oud-minister Hans van den Broek. Het levert Hoek nu meer dan één miljoen euro op als hij opstapt.

Hoek wil nog niet zeggen of hij van vertrekregeling gebruik wil maken. “Als er in het verleden afspraken zijn gemaakt die tot rechten kunnen leiden in de toekomst, dan ligt het ook in de toekomst of die rechten worden aangesproken.”

Binnen de Wereldomroep wordt momenteel gereorganiseerd en worden forse bezuinigingen doorgevoerd. Het jaarlijkse budget daalt van 46 naar 14 miljoen euro en 270 van de 350 personeelsleden verliezen hun baan. De minister zal een deel van de kosten van het sociale plan moeten betalen. Daarover stuurt ze binnenkort een brief naar de Kamer, laat haar woordvoerster weten aan NU.nl. “Er moeten veel mensen weg, dat brengt frictiekosten met zich mee.”  Meer bij NRC / NU.nl

Bekijk meer van

RNW

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.