banner anp

— woensdag 19 augustus 2009, 08:59

Directeur Brein met dood bedreigd

Directeur Tim Kuik van auteursrechtenorganisatie Brein heeft aangifte gedaan van bedreiging met de dood. Hij heeft een e-mail ontvangen waarin staat dat hij op 3 september wordt vermoord. De e-mail, ondertekend met 'anoniem', kwam binnen bij het AD. "Het is wel eens eerder gebeurd,'' reageert Kuik. "Het is vast verstuurd door een of andere mafkees die aandacht zoekt. Maar je moet dit soort bedreigingen toch serieus nemen.'' Brein strijdt tegen sites waar mensen illegale kopieën van cd's, software en films downloaden. De verwensingen op internet aan het adres van de stichting zijn de laatste tijd in hevigheid toegenomen, nadat de organisatie eind juli een rechtszaak won tegen The Pirate Bay. Die razend populaire Zweedse site moet nu, tot woede van veel gebruikers, binnenkort zijn activiteiten in Nederland staken.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.