— woensdag 2 augustus 2017, 10:17 | 0 reacties, praat mee

Digitale oplages landelijke kranten gegroeid

Pixabay

Waar de printoplagen van landelijke dagbladen verder blijven dalen, loopt de digitale juist op. Dat blijkt uit de meest recente NOM-cijfers. Vooral bij NRC Handelsblad is de stijging fors: van het tweede kwartaal van 2016 en het eerste kwartaal van 2017 steeg de digitale oplage met 44 procent. De Volkskrant blijft wat digitale oplage betreft de grootste krant van Nederland, met een oplage van 90.894.

Ook De Telegraaf, het AD, Het Financieele Dagblad, Trouw, nrc.next, Het Parool en het Nederlands Dagblad zagen hun digitale oplage stijgen. Van deze titels was de stijging in absolute getallen bij het FD het hoogst (+9039). Alleen het Reformatorisch Dagblad zag zijn digitale oplage dalen, al bleef de daling beperkt tot 0,7 procent. Meer bij Adformatie (betaalde link)

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.