festival journalistiek nvj 2022

— woensdag 19 januari 2022, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Digitale ja/nee-sticker in de maak

ANP

MailDB, de branchevereniging van bedrijven die binnen Nederland reclamefolders en huis-aan-huiskranten verspreiden, willen de ja/nee-brievenbussticker uit het straatbeeld. Een digitale registratie van de voorkeur moet vanaf 2023 voor alle adressen in Nederland zijn gerealiseerd. De digitale registratie heeft voorrang boven de fysieke sticker op de deur, stelt MailDB. Laatste wijziging: 19 januari 2022, 08:57

De organisatie start met een pilot van InMijnBus in april, waarna in juli van dit jaar de eerste steden overgaan. Per januari 2023 moet van heel Nederland bekend zijn of ze reclamefolders en hah-kranten willen ontvangen, meldt Emerce.

De registratie gebeurt op het adres en is niet gekoppeld aan individuele personen. Nieuwe bewoners krijgen de voorkeur die eerder is opgegeven, maar kunnen die online wijzigen.

“Vanaf het moment van invoering van InMijnBus in jouw gemeente volgt de bezorger de voorkeur van de digitale sticker. Dan kan de brievenbussticker worden verwijderd”, aldus veelgestelde vragen op de site.

Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar begint MailDB een publiekscampagne om de digitale sticker onder de aandacht te brengen. Meer bij Emerce

Bekijk meer van

MailDB hah

Praat mee

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.