— maandag 7 juli 2014, 08:26 | 0 reacties, praat mee

Deuze: internetredacties niet inkapselen

Hoogleraar journalistiek Mark Deuze pleit er voor dat internetredacties bij kranten niet ingekapseld worden bij het print-gedeelte van de uitgeverij. "In het verleden zag je telkens weer dat initiatieven online daardoor doodbloedden. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij The Washington Post. De krant was online een tijd erg succesvol. Tot de printcultuur het overnam. Op de redactie moet er gespeeld kunnen worden. Een innovatief idee lanceren, en als het niet blijkt te werken weer iets anders proberen. Wat je vooral niet moet willen, is op internet een krant maken." Deuze doet zijn uitspraak naar aanleiding van het voornemen van De Persgroep om Wegener over te nemen. 'We moeten het niet hebben over de toekomst van de krant, maar over die van de journalistiek. Dan kun je het gaan hebben over de inhoud, het nieuws en de verhalen. Het medium komt op de tweede plaats', aldus de reportage bij Trouw.

Bekijk meer van

Mark Deuze

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.