training eu starters

— vrijdag 29 april 2022, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Derksen zegt te stoppen met Vandaag Inside

© ANP / Sander Koning

Johan Derksen zegt per direct te gaan stoppen met het tv-programma Vandaag Inside. Dat doet hij niet als gevolg van zijn bekentenis waarbij hij vertelde vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw penetreerde met een kaars, maar vanwege de reacties die daarop ontstonden. Laatste wijziging: 29 april 2022, 10:14

Dat vertelde Derksen donderdag tijdens de uitzending van Vandaag Inside. “Ik kom langzamerhand tot de conclusie dat er geen ruimte meer is voor dit programma. De cancel- en woke cultuur is groot en tegen ons.” Het vertrek van Derksen zou mogelijk ook het einde van het programma betekenen, volgens mede-presentator Wilfred Genee. Of het programma ook daadwerkelijk stopt, is nog niet bekend.

Derksen maakte, anders dan donderdagmiddag werd aangekondigd door tv-bedrijf Talpa, geen excuses. “In een oprechte biecht over een heel serieus onderwerp, heb ik het verteld als een smeuïge anekdote. Daar leende het onderwerp zich niet voor. Er ontstond een jolige sfeer.” Later voegde hij daar aan toe: “Het is een heel droevig verhaal, maar het ontaardde in een leuk verhaal voor in een café. Dat had niet moeten gebeuren.”

Paul Römer, de directeur radio en televisie van Talpa Network, denkt niet dat Johan Derksen terugkomt op zijn besluit te stoppen met Vandaag Inside. Dat zei Römer vrijdagochtend op NPO Radio 1.

Bekijk meer van

Vandaag Inside Johan Derksen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.