Bijeenkomst Kijk- of luistertip

Derde Podcastfestival heeft als thema ‘onzichtbaar’

18 september 2020, 10:00–19 september 2020, 23:00
Online en Tolhuistuin

Het Podcastfestival vindt plaats op 18 en 19 september. Het programma is aangepast op de Covid-19-maatregelen.

Op vrijdag 18 september vindt er een (offline) conferentie plaats in de Tolhuistuin, gericht op podcastmakers en andere geïnteresseerden uit de podcastindustrie. Door de ruimte is er voor deze dag een beperkt aantal kaarten te koop. In de avond openen we het festival feestelijk en vanaf dan is het online festivalterrein toegankelijk. Op 19 september vindt daar het podcastfestival plaats én op in ieder geval drie andere fysieke festivallocaties in Nederland. Het aantal kaarten per locaties is beperkt maar voor online niet! Voor het online festival zijn al kaartje te koop. Kaarten voor het conferentieprogramma en de fysieke locaties op 19 september volgen.

Onzichtbaar
Voor het eerst is het programma van het Podcastfestival georganiseerd rond een thema. Het thema is: onzichtbaar. Audio is vanzelfsprekend onzichtbaar, en podcasts kunnen een platform bieden aan stemmen en onderwerpen die doorgaans niet zo snel aan het woord komen. Bijvoorbeeld hoe het is om in Nederland te leven met een visuele beperking. Dat doen de makers van de Witte Stok, Tatjana Wehrmann en Sander Smale, zij wonnen vorig jaar de pitchwedstrijd op het Podcastfestival en presenteren dit jaar op de openingsavond hun eerste aflevering. Ook spreken we op de festivaldag met Alix Spiegel, maker van de populaire podcast Invisibilia.

De rest van het programma wordt de komende weken stapsgewijs bekend gemaakt.

Podcastfestival
Het Podcastfestival is een initiatief van Stichting Podcastnetwerk, een stichting die zich sinds 2018 inzet om de podcastcultuur in Nederland te bevorderen. Voor de derde keer organiseert het Podcastnetwerk dit jaar een podcastfestival, waar podcastmakers en -fans nieuwe podcasts ontdekken, de podcastindustrie bespreken en hun podcastskills verdiepen.

Meer informatie via podcastnetwerk.nl.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.