festival journalistiek nvj 2022

— maandag 19 mei 2014, 09:11

Deel RTL-pestprogramma niet op tv

Vanavond zal slechts een deel te zien zijn van de aflevering van het RTL-pestprogramma 'Project P: Stop het pesten' over het Einstein Lyceum in Hoogvliet. De school wilde de aflevering over de 12-jarige gepeste leerling Patrick voorkomen, omdat hiervoor verborgen camerabeelden zijn gemaakt. De rechtbank in Lelystad besloot vrijdag dat de privacy van de leerlingen zwaarder weegt dan het aan de kaak stellen van pestgedrag. Leerlingen moeten erop kunnen vertrouwen dat ze in een veilige omgeving zijn en hoeven niet bedacht te zijn op het maken van opnames met een verborgen camera. Bovendien zijn de leerlingen ondanks het onherkenbaar maken vermoedelijk 'op redelijk eenvoudige wijze' wel te herkennen voor hun naaste omgeving. Ook een opgenomen confrontatie waarbij de leerlingen kijken naar de in het geheim gemaakte beelden mag niet op tv komen. Worden de beelden toch uitgezonden dat staat daar een dwangsom op van 250.000 euro. Laatste wijziging: 19 mei 2014, 11:19

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.