banner festival 23

— woensdag 17 december 2014, 14:43

De week van… Bart Brouwers

Met enige regelmaat interviewt Villamedia een collega die in de actualiteit verschijnt. Dit keer: Bart Brouwers. Per 1 januari vertrekt hij bij Telegraaf Media Groep (TMG), na 9 jaar trouwe dienst. Brouwers begon in 2006 bij TMG als hoofdredacteur van Sp!ts. Vier jaar later was hij betrokken bij het verder opzetten en ontwikkelen van Dichtbij. Sinds december vorig jaar is hij Hoofd Business Development bij TMG. De voornaamste reden voor het vertrek van Brouwers heeft te maken met de veranderingen bij TMG. ‘De veranderingen vergen een ander soort managers dan dat ik ben. Dat merkten we allebei', vertelt Brouwers. Laatste wijziging: 18 december 2014, 10:08

Ook het vertrek van Frank Volmer bij TMG speelt mee. Brouwers: ‘Dat heeft mij heel erg aangegrepen. Het soort respect dat TMG toonde voor dit soort mensen, dat had ik niet verwacht’. Volgens Brouwers is dit het juiste moment om weg te gaan. ‘Ik heb ontzettend veel dingen kunnen doen en ik heb veel kansen gekregen binnen TMG, maar ik merk dat ik aan mijn grenzen zit’.

Brouwers heeft sinds de aankondiging van zijn vertrek veel aanbiedingen en uitnodigingen gekregen. ‘Het merendeel van de uitnodigingen is journalistiek gerelateerd. Als ik nu kijk naar de opties denk ik dat de journalistiek zeker een rol gaat spelen. Dat blijft trekken en dat was ook wat de afgelopen tijd trok’. Het ligt nog niet vast wat Brouwers na 1 januari gaat doen. ‘Ik ga door een flinke stapel met ideeën heen vlooien. De afgelopen tijd zijn meerdere mensen naar mij toegekomen met een goed idee die met mij aan de slag willen gaan’. Brouwers gaat zich in ieder geval niet weer koppelen aan één werkgever. ‘Ik ga kijken tussen de uitnodigingen naar iets wat bij mij past. Ik kan kiezen, maar ik wil me niet 100% binden aan één werkgever’.

Ondanks dat Brouwers laat weten zich geen zorgen te maken over de toekomst, is hij wel verrast over het aantal uitnodigingen. ‘Ik denk altijd: “ik kom wel ergens terecht”, maar het verrast je toch, in positieve zin. Zeker in een tijd dat de journalistiek niet makkelijk is’. Volgens Brouwers is het belangrijk om veel mensen op een goede manier in je netwerk te houden. ‘Ik heb door de jaren heen veel mensen ontmoet en daar goed contact mee gehouden. Dat is iets waardoor je het kunt volhouden. Want er zijn heel veel mensen die mooie dingen aan het doen zijn en waar je wat aan hebt. Dat komt nu samen’.

Foto: Peter Boer

Bekijk meer van

TMG De week van ...

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.