— woensdag 3 juni 2015, 15:45 | 1 reactie, praat mee

De week van Milouska Meulens

‘Onwerkelijk, bijna surrealistisch', noemt Milouska Meulens (41) haar naderende afscheid bij het Jeugdjournaal. In september neemt ze het stokje over van Vroege Vogels-presentatrice Janine Abbring en neemt ze plaats naast Menno Bentveld. ‘Aan de ene kant is het heel erg leuk om iets nieuws te gaan doen, maar aan de andere kant: hoe neem je afscheid van een programma waar je zo lang hebt gewerkt? Ik weet het niet', vertelt Meulens. Vijftien jaar geleden maakte Meulens de overstap van Zembla naar het Jeugdjournaal. Dit keer is de stap opnieuw groot: van een journaal voor kinderen naar een radio en -televisieprogramma over natuur, milieu en duurzaamheid. ‘Gevoelsmatig is het nu een kleinere stap. Het Jeugdjournaal en Vroege Vogels zijn allebei programma’s waarbij ik mijn idealen kan verwezenlijken', vertelt Meulens. ‘Bij het Jeugdjournaal help ik mee om kinderen te informeren, dat is één van hun grondrechten. Met Vroege Vogels draag ik straks bij aan het milieubewustzijn en natuurbehoud.’ Het medium radio is voor Meulens helemaal nieuw. ‘Ik heb er altijd wel mee geflirt, maar radio leek een onneembaar bastion van een ander niveau en kaliber.’ Ondanks dat Meulens van mening is dat je niet alles kapot moet repeteren, gaat ze zich wel goed voorbereiden. ‘Ik wil weten waar ik mee bezig ben en of het goed is wat ik doe.’ Het liefst wil de presentatrice overkomen alsof het geen routine is wat ze doet. ‘Dat vind ik zo goed aan Menno. Hij doet het al heel lang, maar het klinkt alsof hij alles spontaan en uit zijn hoofd vertelt.’ Ook het presenteren in een duo is relatief nieuw voor Meulens. ‘Dat heeft een hele andere dynamiek. Het is gezellig en je loodst elkaar door de uitzending heen, ga ik vanuit.’ Meulens is van plan om nog wel een paar bezoekjes te brengen aan de Vroege Vogels-studio. ‘Ik ben er pas één keer geweest. Voordat ik begin wil ik wel graag zien hoe Janine en Menno dat doen samen en hoe het allemaal werkt', aldus Meulens. De eerste televisie-uitzending van Vroege Vogels met Meulens is te zien op 1 september. Het is nog onduidelijk wanneer de presentatrice voor het eerst op de radio te horen is.

Praat mee

1 reactie

Paul van den Dungen, 4 juni 2015, 16:57

Waarom geen naam van de fotograaf bij de foto?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.