— zondag 3 mei 2015, 11:04 | 0 reacties, praat mee

Volkskrant trekt column Middendorp in

De Volkskrant heeft de column van Peter Middendorp van afgelopen zaterdag ingetrokken, meldt de krant. Middendorp schreef in zijn column dat er vanuit kamp Westerbork geen joden in veewagons naar vernietigingskampen zijn vervoerd, maar dit blijkt onjuist. "Het is met zowel vee- als personenwagons gebeurd," aldus de krant. Middendorp biedt zijn excuses aan. "Ik heb er in elk geval een gruwelijk potje van gemaakt, en ik schaam me daar flink voor. Het is pijnlijk dat het juist met dit onderwerp gebeurt - juist hier had extra zorgvuldigheid van mij mogen worden verwacht. Mijn excuses aan de krant, de lezer en vooral aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de directeur, de heer Mulder." Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

De Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.