— vrijdag 28 maart 2014, 09:11

De Persgroep start hyperlokaal project

Uitgeverij De Persgroep gaat vanaf volgende week in België een hyperlokaal nieuwsconcept uitproberen op de website van dagblad Het Laatste Nieuws (HLN). In de regionale katernen voor 317 Vlaamse en Brusselse gemeentes en Antwerpse districten zullen lezers meer lokaal nieuws, agendatips, lokale berichten uit sociale media en meldingen van hulpdiensten vinden, bericht mediasite Mediaspecs. Het initiatief lijkt op het Dichtbij-concept dat Telegraaf Media Groep sinds 2011 uitrolt. Mediakenner Piet Bakker noemt het bericht pikant, aangezien HLN het voorbeeld is voor de Nederlandse site van het AD, waar echter weinig met hyperlokaal nieuws wordt gedaan, ongeacht een waaier aan regio-edities. "Het HLN-voorbeeld zou hyperlokaal in Nederland een boost geven als het AD dit zou overnemen", schrijft hij.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.