e learning nvj

— donderdag 8 mei 2014, 12:34

De Persgroep overweegt overname NRC

De Persgroep denkt na over een overname van NRC Media, waaronder de titels NRC Handelsblad, NRC next en NRC.nl vallen. Dat zegt topman Christian Van Thillo van De Persgroep tegen Het Parool. De uitgever heeft zich gemeld bij mede-eigenaar Egeria, die zijn belang van 91 procent kwijt wil. Onder De Persgroep vallen onder meer de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, Tweakers en Q-Music. 'Wij bekijken de komende weken het overnamedossier en bepalen aan de hand daarvan of we een bod zullen uitbrengen', zegt Van Thillo. 'We stellen ons nu de vraag of een overname voor ons interessant is.'

De Persgroep stootte NRC Handelsblad in 2009 nog af. Dat gebeurde toen De Persgroep krantenuitgever PCM overnam. Dat gebeurde niet onder dwang van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (nu de Autoriteit Consument & Markt) volgens Van Thillo, wat wel altijd werd aangenomen. ‘Wij zaten toen ook voor een grootschalige herstructurering die al onze aandacht vergde. De vraag was bovendien of er twee kwaliteitskranten (NRC en de Volkskrant) in het concern aanwezig moesten zijn.’

Van Thillo oriënteert zich ook op een overname van de Belgische tijdschriftentak van Sanoma, meldt De Morgen. “Als het over dossiers van zo’n omvang gaat, bekijken we die altijd. Dit interesseert ons dus ook. Maar bij Sanoma staan we nog maar helemaal aan het begin van de denkoefening. We moeten nu onderzoeken of dit iets is voor ons, of dit past in onze bedrijfsstrategie, enzovoort.” Sanoma maakte vorig jaar bekend zijn Belgische tak te verkopen, met titels als Flair en Story; vorige week werd er meer informatie naar alle geïnteresseerden gestuurd.

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.