— donderdag 14 april 2016, 14:31 | 0 reacties, praat mee

De Persgroep noteert goed 2015

Robin van Lonkhuijsen / ANP

Uitgeefconcern De Persgroep heeft de bedrijfsopbrengsten het afgelopen jaar met 52 procent zien groeien tot 1,334 miljard euro. De winst voor belastingen en afschrijvingen (EBITDA) kwam uit op 199 miljoen euro (een groei van 44 procent). De netto cashflow steeg met 52 procent naar 170 miljoen euro; de nettowinst kwam uit op 110 miljoen euro (een toename van 49 procent).

De Persgroep meldt verder de succesvolle integratie van zeven regionale kranten en 130 weekkranten in Nederland. Het digitale bereik groeit en ook de oplage van de Volkskrant en Trouw stijgen.

Activiteiten in Nederland realiseren inmiddels ruim de helft van inkomsten bij het bedrijf. Dankzij het toenemende succes van digitale en hybride abonnementen (weekendkrant in de brievenbus, andere dagen digitaal) is er ‘substantiële groei’ gerealiseerd bij Trouw en de Volkskrant.

Reclameinkomsten stonden ook in 2015 onder druk. De omzet uit de lezersmarkt bleef echter stabiel. Bij Persgroep Online Services (Nationale Vacaturebank, Intermediair, AutoTrack en Tweakers) was er groei, zowel in de omzet als in de financiële resultaten.

De goede cijfers, schaalgrootte en gezonde balans betekenen dat het bedrijf blijft investeren in multimediale ontwikkeling. De Persgroep zegt in digitale diensten, online video en locatiegebonden diensten verder te willen investeren. Meer bij De Persgroep

Christian Van Thillo from Comfi on Vimeo.

 

Piet Vroman from Comfi on Vimeo.

Bekijk meer van

De Persgroep

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.