— vrijdag 5 augustus 2011, 07:54 | 2 reacties, praat mee

De Pers moet Sneijder-kop rectificeren

Dagblad De Pers moet een artikel over voetballer Wesley Sneijder rectificeren. Ook misdaadsite Camilleri moet berichtgeving over onder meer een gestolen horloge rectificeren. De krantenkop 'Wesley, mag ik mijn horloge terug' is volgens de rechtbank Amsterdam onrechtmatig. Het wekt volgens de rechter ten onrechte de indruk dat Sneijder zelf betrokken was bij de diefstal en mishandeling van twee stappende jongeren. Daar is onvoldoende bewijs voor om die kop te rechtvaardigen, aldus de rechter. De Pers en Camilleri moeten elk 500 euro schadevergoeding betalen, als voorschot op een eis wegens reputatieschade die Sneijder zegt te hebben geleden. De voetballer had 25.000 euro voorschot geëist, alsook 5000 euro aan rechtsbijstandskosten. Zowel De Pers als Camilleri hebben inmiddels een rectificatie gepubliceerd. Laatste wijziging: 23 september 2014, 13:06

Bekijk meer van

De Pers Camilleri

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Jan-Jaap Heij, 5 augustus 2011, 14:19

Gewoon maar even voor de volledigheid: we hoeven het artikel NIET te rectificeren, en niet, zoals ook geeist, te verwijderen, alleen de kop.

harrie kiekebosch, 7 augustus 2011, 09:36

Hoort een kop niet bij een artikel dan?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.