mgm nvj maart

— donderdag 10 juli 2008, 08:59 | 9 reacties, praat mee

De Pers moet buikriem aanhalen

Gratis dagblad De Pers moet de komende maanden inkrimpen, meldt NRC Handelsblad. Op de redactie zullen naar verwachting acht mensen moeten vertrekken. Een deel stapt vrijwillig op, van anderen zal het contract niet worden verlengd, aldus hoofdredacteur Ben Rogmans. Volgens Rogmans is hij "wat al te enthousiast geweest met het aannemen van mensen" en repte het originele businessplan over hooguit 33 redacteuren; De Pers heeft er momenteel 51. De redactie zou enkele maanden geleden al door Rogmans over de plannen zijn ingelicht. Rogmans ontkent in NRC dat hij is teruggefloten door de eigenaar van De Pers, investeerder Marcel Boekhoorn. "Een aandeelhouder fluit niet. Maar als je je budget met 60 tot 70 procent overschrijdt, wil men natuurlijk wel weten hoe dat komt", aldus Rogmans. Meer bij NRC Handelsblad. Laatste wijziging: 11 juli 2008, 10:59

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

9 reacties

Paul, 10 juli 2008, 11:10

Dat zo’n hoofdredacteur mag blijven zitten. Als je de advertenties telt in deze ‘kwaliteitskrant’ weet je dat dit niet lang meer zal duren.

Henk, 10 juli 2008, 12:01

En hoe gaat het ondertussen bij DAG? Dat zal het toch ook niet lang kunnen volhouden. Zeker niet omdat het kwalitatief zijn meerdere moet erkennen in De Pers.

Albert Jan, 10 juli 2008, 12:27

Ik ben het met de eerste opmerking van Paul eens. Ik mag hopen dat de investeerder, naast het wellicht onvermijdelijke gedwongen ontslag van enkele redacteuren, zal besluiten de verantwoordelijke voor dit wanbeheer ook de laan uit te sturen.

Isios, 10 juli 2008, 13:04

Henk, ik begreep via via dat DAG het met een heel stuk minder redacteuren moet doen dan de 51 die De Pers heeft. Vindt je het dan gek dat De Pers veel meer tijd en ruimte heeft voor grotere verslagen en achtergrondverhalen. Dat zal nu wel een stukje veranderen. Zeker toen ik op het station De Pers in handen kreeg en deze ‘maar’ 16 pagina’s was. Begrijp me niet verkeerd: Ik hoop echt dat beide kranten het halen. Ik vind Spits de minste, maar dat is ook een kwestie van smaak…

Ben Rogmans, 10 juli 2008, 13:32

Dan maar even een niet anonieme reactie: Hoofdredacteur in kwestie is kortgeleden benoemd tot directeur, nadat de vorige is vertrokken. De krant is dezer dagen 16 tot 24 pagina’s ivm de zomer. Misschien jammer voor ene Paul, maar het gaat nog wel even duren met De Pers en ook ondergetekende heeft geen plannen om i9ets anders te gaan doen ;-))

Peter Voorkloven, 10 juli 2008, 15:37

Leuk dat je onder je echte naam reageert. Dat is een plus! Maar Ben, wees eerlijk. Jij weet toch ook dat als de aandeelhouders (Boekhoorn etc.) het zat zijn, ze gewoon de stekker eruit trekken. Dan kun jij zelf wel geen plannen hebben gemaakt, maar je bent niet de persoon die met zijn vinger aan de ‘knop’ zit. Als ik Boekhoorn was, zou ik ermee stoppen. Er is gewoon niet veel geld te verdienen met een gratis krant en dat is wél wat een investeerder als Boekhoorn wil. Of het is een duur speeltje voor hem…

Micha Kat, 10 juli 2008, 18:55

@Ben Rogmans
Helaas ben je als een laffe meeloper gezwicht voor de ten dode opgeschreven mainstream-journalistiek en wilde je ondanks TAL VAN waarschuwingen TOCH GEWOON je eigen FUCKING VOLKSKRANT maken die al nauwelijks kan overleven…. waarom deze lafheid? Waarom alle artikelen die echt ergens over gaan of iets onthullen weigeren en louter BULLSHIT in je krantje toelaten of ‘onthullingsjournalistiek’ van incompetente pseudo-journalisten zoals dat stuk over Oxxio dat dermate benenden elk aanvaardbaar peil was dat je reeds hebt moeten rectificeren voordat een rechter zich erover heeft gebogen? Vertel nou eens waarom je alle hooggespannen verwachtingen over echte journalistiek hebt verkracht door je als een hoer uit te leveren aan de macht? Waarom durf je niet te schrijven over de pedofiele kinderverkrachter Joris Demmink op Justitie? Je bent een journalistieke ZERO Rogmans, geen haar beter dan FOLKERT JENSMA! Ik wens De Pers een spoedige ondergang toe!

Pieter, 11 juli 2008, 09:02

Houdt Kat eigenlijk nog wel een werkgever over, of maakt hij met iedereen ruzie?

diRk, 11 juli 2008, 09:02

Wat je zegt ben je zelf

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.