— donderdag 20 februari 2014, 08:43

‘De Mol verliest strijd om Endemol’

Volgens het Financieele Dagblad heeft John de Mol heeft de overnamestrijd rond Endemol verloren. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Apollo krijgt een meerderheid van de aandelen in de televisieproducent in handen door een deal met de schuldeisers. Dat schrijft de zakenkrant op basis van ingewijden. De Mol, die Endemol ooit oprichtte samen met Joop van den Ende, had ook interesse om de zeggenschap over Endemol te krijgen en het bedrijf te koppelen aan zijn eigen productiebedrijf Talpa. Hij zou volgens de krant zijn afgehaakt omdat de prijs van de aandelen te ver is opgedreven. Het belang van 25 procent dat De Mol via investeringsmaatschappij Dasym - het voormalige Cyrte - in Endemol bezat, wordt waarschijnlijk verkocht aan Apollo, schrijft de krant. The Wall Street Journal meldde al in 2012 dat Apollo interesse had in een overname. Laatste wijziging: 20 februari 2014, 11:36

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.