banner festival 23

— maandag 2 maart 2009, 15:22

De Illegalencarroussel en Kruispost winnen Zilveren Zebra

Laatste wijziging: 2 maart 2009, 17:05

Donderdagavond 19 februari zijn in Felix Meritis onder grote belangstelling van vakgenoten en geïnteresseerden de ASN Bank Mediaprijzen (Zilveren Zebra) 2008 uitgereikt. In de categorie gedrukte media werd Robert van de Griend bekroond voor zijn artikel De Illegalencarroussel en in de categorie radio, tv en nieuwe media werden Maria Mok en Meral Uslu de winnaars met hun documentaire Kruispost.

Het oordeel van de jury over De Illegalencarroussel: “De lezer wordt meegezogen in de uitzichtloze zwerftocht van mensen wiens lot als illegalen in Nederland schrikbarend lijkt op dat van kanslozen in de derde wereld. Een uitmuntend journalistiek verhaal dat niets te maken heeft met clichés over allochtonen maar de marges van ónze samenleving verkent.”

De jury over Kruispost: “Deze documentaire dwingt respect af voor het oeverloze geduld waarmee de 80 meest gepensioneerde vrijwilligers een onafzienbare stoet niet-verzekerden, zwervers, illegalen en daklozen verzorgt die dag na dag voorbijtrekt aan hun kleine kruispost in Amsterdam. Een schrijnende en relevante film over wat er gebeurt aan de grenzen van het Nederlandse zorgstelsel.”

De winnaars ontvingen de Zilveren Zebra-trofee en een geldbedrag van € 5.000 uit handen van juryvoorzitter Aad van den Heuvel. De jury bestaat verder uit Roy Khemradj, Nazmiye Oral, Piet den Blanken, Hanan Nhass en Hans Verploeg. Zij moesten kiezen uit een recordaantal van 108 inzendingen.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.