banner anp

— donderdag 2 december 2010, 12:07

De Groene powned PowNed

PowNed, is zelf gepowned. De omroep, vernoemd naar de term als iemand goed te grazen is genomen, bracht gisteren het verhaal dat 'dodebomenuitgave' De Groene Amsterdammer per ongeluk een Excel-sheet met gedetailleerde informatie over Twee Kamer-leden online had gezet. "De webmaster van De Groene is waarschijnlijk as we speak de lijst aan het verwijderen", schreef de omroep. "Niets is minder waar", meldt De Groene in reactie op de site. Het bewuste Excel-sheet hoort bij een artikel dat De Groene in april van dit jaar publiceerde, met daarin profielen in aanloop naar de Kamer-verkiezingen van juni 2010. "Alle openbare informatie hebben wij hierin verwerkt en natuurlijk hebben we de Excel-sheet online gezet, zoals dat hoort bij goede onderzoeksjournalistiek", schrijft De Groene, die PowNed met onverhuld genoegen doorverwijst naar hun masterclass onderzoekjournalistiek onder leiding van Marcel Metze, begin volgend jaar.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.