banner festival 23

— woensdag 17 februari 2010, 08:57 | 2 reacties, praat mee

Kritiek op NOS lijsttrekkersdebat

In een commentaar op de site van Trouw krijgt de NOS een veeg uit de pan voor het lijsttrekkersdebat dat afgelopen maandagavond is uitgezonden. De krant verwijt de omroep dat voorbij wordt gegaan aan de lokale politie om alleen politici uit kabinet en Kamer aanwezig waren. Zo gaat de discussie binnen de kortste keren over de landelijke geschillen. 'Een van de presentatoren presteerde het om dat te rechtvaardigen met de stelling dat bij gemeenteraadsverkiezingen veel kiezers zich laten leiden door hun landelijke voorkeur. Maar als dat de rechtvaardiging wordt om landelijke kopstukken op radio en tv ruim baan te geven, belanden we in een cirkel die aan de lokale verkiezingen geen enkel recht doet. [...] De Hilversumse media maken zichzelf hiermee belachelijk', zo stelt de krant. 'Het zou van journalistieke kwaliteit getuigen om stad en dorp in te gaan, plaatselijke problemen in beeld te brengen, en daar debatten over te organiseren.' Meer bij Trouw Laatste wijziging: 17 februari 2010, 10:42

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Aad van Cortenberghe, 17 februari 2010, 19:39

Volledig met de Trouw commentator eens. Hetzelfde drama zagen we bij de uitslag van de Europese verkiezingen. Alleen maar Haagse bobo’s, geen enkele gekozen Europese parlementariër. Lekker makkelijke tv-journalistiek: even een rondje langs de talking heads.

Hans-Lukas Zuurman, 18 februari 2010, 16:35

Hartgrondig mee eens. Wat een vertoning was dat lijsttrekkersdebat op tv! Alsof ‘Hilversum’ de kiezer nu wel even bij de hand zou nemen…

In de gemeente Barneveld proberen we WEL recht te doen aan de naderende GEMEENTERAADSverkiezingen. De Barneveldse Krant (het enige lokale dagblad van Nederland) is hier mede-organisator van drie grote lijsttrekkersdebatten. Altijd garant voor een hoge opkomst. Zo’n debat levert uiteraard nieuws en dus informatie voor de kiezers op. Verder is deze week een speciale, lokale Verkiezingsbijlage verschenen en is er in de dagelijkse krant volop aandacht voor de politiek en discussie daarover.

Zonder onszelf op de borst te kloppen: wij zijn ook een van die weinige kranten in Nederland die commissie- en gemeenteraadsvergaderingen volgen. Door niet alleen rond verkiezingen aandacht te geven aan lokale politiek, bouw je ook wat op. Weten lezers ook veel meer wat er speelt en hebben ze er een mening over.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.