— woensdag 18 januari 2012, 13:04

De ‘doorsnee journalist’ geduid

Een onderzoek, uitgevoerd door Liesbeth Hermans en Maurice Vergeer (beiden Radboud Universiteit Nijmegen) en Alexander Pleijter (Rijksuniversiteit Groningen), heeft een beeld opgeleverd van de Nederlandse 'doorsnee journalist anno 2010'. Uit een enquête onder 1016 journalisten, lid van journalistenvakbond NVJ, blijkt dat deze rond de 50 jaar oud is, een journalistieke opleiding op HBO-niveau heeft gevolgd en veelal in vaste dienst werkt voor een papieren medium. Het werk beslaat zelf schrijven en het redigeren van producties van anderen. De politieke overtuiging is veelal links en de journalistieke ethiek is buigzaam: of iets wel of niet mag hangt af van de situatie. Meer interessante bevindingen in het rapport Nederlandse Journalisten in 2010. / Zie ook De Nieuwe Reporter

Bekijk meer van

NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.