word studentlid

Bijeenkomst

STUDIO - De Alternatieve Rolodex - Meer diversiteit onder experts

21 september 2018, 20:00–23:00
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR, Amsterdam Laatste wijziging: 30 augustus 2018, 10:08

“Meningen zijn als hamburgers. Ze zijn makkelijk te krijgen, ze ruiken lekker, je geniet er even van, maar in the end hou je er een onverzadigd gevoel aan over.” Lamyae Aharouay benoemt in het NRC van 19 juli 2018 een belangrijk mankement van het publiek debat. Peter R. de Vries vertelt ons hoe het zit in de zorg, Jort Kelder voert het hoogste woord over het associatieverdrag met Oekraïne en Marianne Zwagerman – waarvan is zij geen expert? Bij de grote talkshows, in de kranten en op sociale media wordt de toon steeds door dezelfde mensen gezet. Zit je eenmaal in het systeem, dan ben je slechts een google-zoektocht verwijderd van deskundigheid. Het maakt meer uit wié je bent en wat je vindt, dan waaróm je dat vindt en waarop je dat baseert.

Dus iemand die ooit op televisie iets over immigratie heeft gezegd staat in het systeem als immigratie-expert. En wanneer het NOS-programma Studio Rusland gevraagd wordt waar de voetbal-liefhebbende vrouwen zijn, zeggen ze: die zijn er niet.

Maar wat als ze gewoon nog niet in de telefoon staan van de hoofdredacteur?

Daarom organiseert De Balie STUDIO een avond met: De Alternatieve Rolodex. In talkshow-setting presenteren ze een alternatief netwerk van experts – échte experts, die ervoor geleerd of gewerkt hebben, en hun mening op kennis en ervaring baseren.

STUDIO is een initiatief van De Balie bedacht door Karlijn van de Graaf, Thomas van Neerbos en Rik Seveke. Het is een opleidingstraject waarbij jonge experts leren hoe ze hun expertise naar het grote publiek vertalen. Gedurende drie maanden gaat een groep van 8 tot 10 deelnemers in gesprek met ervaren meesters als Femke Halsema, Mostafa Hilali en Daria Bukvić.

U vindt hier meer informatie en tickets: https://www.debalie.nl/agenda/podium/de-alternatieve-rolodex/e_9783573/p_11772202/

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.