persmonitor_press_unlimited

— vrijdag 9 juli 2010, 09:11

Daily Telegraph zoekt heil in cloud

De Britse krant The Daily Telegraph, die sinds 1855 onafgebroken verschijnt, wil met een nieuw IT-beleid kosten drukken. Uitgever Telegraph Media Group kampt - zoals velen - met dalende advertentie-inkomsten, ontlezing en oplopende druk- en distributiekosten. De nood was echter zo hoog (een faillissement was niet ondenkbaar, red.) dat een over enkele jaren uitgesmeerde bezuinigingsronde geen optie was. De Daily Telegraph zet nu fors in op cloud computing, de methode om diensten en informatie niet meer lokaal op werkstations af te nemen, maar over het internet op externe machines.

De krant besteedde vrijwel alle onderdelen van de IT-afdeling uit, zodat de verantwoordelijkheid voor het draaiend en beschikbaar houden van cruciale diensten niet meer bij de krant lag. Het vertaalde artikel rept helaas niet over de praktische besparingen die het nieuwe beleid Daily Telegraph heeft opgeleverd. Het Engelstalige origineel evenmin.

Het (op punten erg technische, red.) artikel bij Computerworld blijft desondanks een interessant praktijkvoorbeeld van potentiële kostenbesparing bij een krant in nood.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.