— dinsdag 8 juli 2014, 14:50

CvdM: Kijkwijzer breder inzetten

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) adviseert staatssecretaris Dekker (OCW) om de Kijkwijzer breder in te zetten, nu kinderen naast klassieke lineaire televisie ook steeds vaker on-demand kijken of direct materiaal op internet zien. De kwaliteit van de Kijkwijzer-beoordelingen is volgens het CvdM in zijn jaarlijkse evalutatie consistent en er bestaat onder ouders vertrouwen in het oordeel, al is dat vertrouwen licht gedaald. NICAM, de organisatie achter Kijkwijzer, overlegt momenteel met brancheorganisatie voor videodiensten VODNed en het Amerikaanse Netflix (films en series) over classificering van het aanbod, voor zover dat niet al is gebeurd. Netflix zal zich binnenkort bij NICAM aansluiten, aldus het Commissariaat.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.