Smartocto userneeds

— dinsdag 26 april 2022, 16:23 | 0 reacties, praat mee

Crimesite-uitgever Timo van der Eng (63) overleden

Crimesite-uitgever, auteur en misdaadjournalist Timo van der Eng is afgelopen zondag op 63-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Onderzoeksjournalist Vincent Verweij en Crimesite-hoofdredacteur Wim van de Pol schreven voor Crimesite een in memoriam over hun collega. Laatste wijziging: 26 april 2022, 16:30

“Timo kon als geen ander relativeren en zag overal de humor van in. Broodnodig in een wereld waarin geweld, dood en verderf je dagelijkse werk is. Zo bedacht hij, verzot als hij was op lijstjes, de Crime Top 100. Want als de bovenwereld een lijstje met meest succesvolle zakenmensen had en met beste artiesten, dan moest de onderwereld en de beste boeven toch ook in kaart worden gebracht”, herinneren Verweij en Van de Pol.

Van der Eng schreef meerdere misdaadboeken, waaronder een in 2017 verschenen biografie over misdaadblogger en ex-crimineel Martin Kok, die het jaar ervoor was geliquideerd. Een Schotse man werd vorige week tot 25 jaar celstraf veroordeeld voor die moord.

“Zijn laatste foto, op bed in de seksclub stuurde hij naar Timo, een uur voordat hij werd vermoord”, schrijven Verweij en Van de Pol over Kok.

Bekijk meer van

Crimesite

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.