— vrijdag 23 december 2016, 14:25 | 0 reacties, praat mee

Corton vertrekt bij Met het Oog op Morgen

© Sander Koning / Kippa

Eric Corton vertrekt als presentator bij NOS Met het Oog op Morgen, dat meldt de NOS. Corton was bijna twee jaar lang de vaste presentator op de dinsdagavond. Zijn laatste uitzending is 3 januari 2017. Laatste wijziging: 23 december 2016, 14:29

Voor toenmalig 3FM-icoon Corton was NOS Met het Oog op Morgen zijn eerste presentatieklus op NPO Radio 1. “Op die zender beginnen bij een prachtig programma met zo’n lange geschiedenis als het Oog was heel bijzonder. Ik heb me erin gestort. Alleen ben ik de afgelopen tijd tot de conclusie gekomen dat mijn ambities ergens anders liggen. Om dan aan te blijven doet geen recht aan de bijzondere radioplek die het Oog biedt en dus maak ik plaats. Daarnaast is een aantal bijzondere projecten op mijn pad gekomen die mijn dinsdagavonden in beslag zullen nemen. Projecten waar ik naar uitkijk en waarmee ik mijn toekomst wil vullen.”

Redactiechef Marion van de Wouw begrijpt zijn beweegredenen, maar vindt het heel jammer dat Corton vertrekt: “Hij is een radioman met een prachtige stem, uit een heel andere hoek, die een uitzending kan dragen en een eigen kleur kan geven”. Totdat er een opvolger is gevonden die in zijn voetsporen kan treden, wordt de presentatiestoel op de dinsdagavond gevuld door een van de vaste invallers (Coen Verbraak, Sheila Sitalsing, Cees Grimbergen of Joost Vullings). Vanaf maart is de dinsdagavond voor Wilfried de Jong, die nu nog elke vrijdag de dag afsluit op NPO Radio 1.

Bekijk meer van

Transfers Eric Corton Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.