Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 25 januari 2017, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Coolblue haalt advertenties van Breitbart na klachten

Het distributiecentrum van Coolblue | Lex van Lieshout / ANP

Elektronicawinkel Cooblue heeft na klachten op social media besloten niet langer te adverteren op Breitbart, de rechtse Amerikaanse nieuwssite die onder meer wordt beschuldigd van het aanwakkeren van racisme, seksisme en antisemitisme.

Adformatie meldt dat Coolblue stappen heeft gezet, zodat hun advertenties niet meer aan bezoekers van Breitbart worden getoond. Zes andere Nederlandse merken (waaronder het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek) hebben die hun mediabureaus opgedragen niet meer op Breitbart te adverteren. De nieuwssite zag eind vorig jaar ook grote Amerikaanse merken als adverteerder vertrekken en spreekt van ‘economische censuur’.

Adformatie deed een rondgang bij Nederlandse mediabureaus; die zien geen grote trend om Breitbart specifiek uit te sluiten. Voormalig Breitbart-hoofdredacteur Steve Bannon is inmiddels een belangrijke adviseur van president Trump. Meer bij Adformatie

Bekijk meer van

Coolblue Breitbart

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.