persveilig seminar

— woensdag 21 november 2012, 12:25

Conflict rond Brabants cultuurblad

Bestuur en redactie van het regionaal cultureel magazine Brabant Cultureel/Brabant Literair overwegen het blad per 1 januari aanstaande op te heffen als gevolg van een conflict over redactionele onafhankelijkheid. Het tijdschrift werd gesubsidieerd door de provincie Noord-Brabant, maar door een herschikking van financiën voor cultuur verviel die steun. De provincie gaf aan dat andere kunstinstellingen binnen Brabant voldoende middelen dienden vrij te maken voor voortzetting van het cultuurblad. Een aantal organisaties heeft toegezegd een ton in de exploitatie van Brabant Cultureel te willen steken, in ruil voor zeggenschap over de benoeming van de hoofdredacteur en overleg met de redactie over nieuwe plannen, bericht Omroep Brabant. Laatste wijziging: 22 november 2012, 10:20

De redactie vreest dat ze de titel en het abonneebestand moeten inleveren, zodat de instellingen een eigen blad - onder de oude naam maar met een nieuwe (hoofd)redactie - kunnen maken. De hoofdredactie heeft over de gang van zaken een brief naar de provincie gestuurd. De tijdschriftmakers overwegen het blad na 61 jaargangen op te heffen, zodat titel en abonneebestand niet automatisch kunnen overgaan.

Directeur Chris van Koppen van BKKC, een van de instellingen die in het blad wil investeren, verbaast de klachtenbrief. De partijen zijn nog in overleg. Tegenover Omroep Brabant stelt Van Koppen dat het niet ongebruikelijk is dat “partijen die het blad financieel redden invloed hebben op de inhoud.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.