— dinsdag 19 maart 2013, 15:09

Conflict kost RTV Drenthe tonnen

Een arbeidsconflict bij RTV Drenthe, waarbij een ontslagprocedure werd ingezet tegen een programmamaker, draait uit op een forse financiële aderlating voor de regionale omroep. Programmamaker Peter Zwerus vocht zijn ontslag met succes aan en kreeg bij de rechter 1,75 maal de zogeheten kantonrechtersformule toegekend. In zijn geval betekent dat een vergoeding van 228.000 euro. Aanleiding voor Zwerus' ontslag zou 'het achterover drukken' van kleding ter waarde van 3100 euro zijn, bericht de Telegraaf. Ook zou hij een bril van 1100 euro hebben aangenomen van een opticien. Laatste wijziging: 19 maart 2013, 18:17

Directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk noemde het aannemen van geschenken door verslaggevers onbestaanbaar. Zwerus noemt het thuis bewaren van kleding gebruikelijk bij RTV Drenthe. Een toenmalig leidinggevende heeft dat bevestigd. Bovendien had hij er tientallen keren in gepresenteerd. Het is onduidelijk of Zwerus terugkeert bij de omroep. Binnendijk sloot een terugkeer eerder uit.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.